17 Nisan 2018 Salı

Başlangıç - Dan Brown

Türü:Polisiye,Gizem,Gerilim
Sayfa Sayısı:536

Arka Kapak Yazısı: Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?

İnsanoğlunun var olduğu günden beri cevabını bulmaya çalıştığı bu temel soruya cevap bulma iddiasındaki bir fütüristin tam da keşfini açıklayacağı gece her şey trajik bir biçimde karanlığa gömülür. Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon söz konusu keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir..

Nereden geldik nereye gidiyoruz kitap 536 sayfa boyunca bu soruyu sordu durdu.Haliyle bizde merak ettik tabi ki neden bahsediyor bu diye.Yazar bunu iyi başarıyor kitap boyunca insanı merakta bıraktırıyor diğer kitaplarında olduğu gibi.Ve yine bir anda bütün işlerin ortasına Simgebilim Profesörü Robert Langdon düşüyor.

Kitap gizemli akıcı da ama bence biraz fazla uzun olmuş bazı şeyler yazar her şeyi bir güne sığdırıyor ama sanırsın bir haftalık yazıyor.Yazarın sevmediğim huyu her şey bir gün içinde olup bitiyor.Böyle bazı şeyleri uzatacağına 400 sayfa kadar filan yazsa ya da adamlar arada uyusa kahvaltı filan etse daha güzel olur her şey.

Ve o mühim soru nereden geldik? nereye gidiyoruz? Nereden geldik farklıydı değişikti ama nereye gidiyoruz tahmin edilebilir bir şey ettim de daha önce de söylenen bir şey zaten ilk defa dile getirilmiyor.Kitap da dediğim sıkıntılar dışında güzeldi.

Puanım 4/5

2 yorum:

  1. Dan Brown'ı seviyorum ama beni yoran neydi diyordum. Neredeyse her kitabında olaylar bir veya iki güne sıkıştırılıyor, evet. Uzun süreye yaysa belki daha çok seveceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mormidye,
      evet dediğiniz gibi bu durum beni de yoruyor,akşam üzeri olduysa olay ertesi güne çözülmüş oluyor bu yazarda onun da tarzı bu yapacak bir şey yok ne yazık ki keşke sesimizi duysa :)

      Sil