29 Mayıs 2022 Pazar

Mayıs Ayı Kitap Alışverişi

 Selam bir planlı bir plansız kitap alışverişi ile buradayım.Biri planlı idefix yakın zamanda Harry Potter serisinin 20 yıla özel kitapları çıktı.Benim de geçmiş aydan nisan ayından indirim kuponum vardı şansımı deneyim dedim ve işe yaradı 20 tl lik indirim kuponuydu ama 30 tl indirim sağladı :) Süresi geçti diye kullanmamazlık yapmamak lazımmış nisan kuponuydu yanlışım yoksa mayıs ayında kullandım.

Şuan için bu iki binayı aldım bir sonraki alışverişimde de diğer iki binayı alacağım devamlarını bilmiyorum alır mıyım emin değilim şuan için aklımda daha çok dolara rağmen MinaLima baskıları var.Keşke o baskıları yapsalarmış ya da bunların ciltli versiyonlarını bassalarmış.Kapak ciltli versiyondaki tasarım ama kalanı karton baskı.İngilizce versiyonlarında yanları binaların çizgilerinden filan daha güzel.


                                
Bu baskısında farklı olarak bina kurucuları binaların özellikleri filan yer alıyor.Bir diğer kitapta martı yayınlarının son zamanlarda Harry Potter serisine ait çıkardığı kitaplardan biri bunlar genelde gayriresmi çalışma diye geçiyor ama çok güzel işler başarıyorlar.Bu kitap kitap yurdunda daha uygundu ama diğerleri ile ve kuponla idefix daha uyguna geldiği için burayı tercih ettim.

                                                                                                                                                                       

Bir diğer alışverişimde spontane gelişen bir alışveriş oldu.Amazondan alışveriş yapacaktım yanına da bir iki kitap ekleyim dedim.Amazonda beş ürüne %5 on ürüne %10 indirim oluyor amacım ondan faydalanmaktı.Bu zamanlarda genelde ince kitaplara elim gidiyor uygun fiyatlı olunca bir kaç tane alıyorum.

William Shakespeare almak istiyordum uzun zamandır ama özellikle can yayınlarının bu beyaz kapaklarını bekliyordum yeniden bastılar sanırım ben de denk gelince aldım.İthaki'nin yeni japon edebiyatından bu polisiye hikayeyi aldım hakkında baya iyi yorumlar okumuştum.

Kağıt ev uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı sayfa sayısına bakmamışım ince bir kitapmış gelince şaşırdım.Volga kapağı ve konusu ilgimi çekti.Dostoyevski ve Çehov kalemini sevdiklerim denk geldikçe alıyorum.


Bir de bu ikisi var unutuyordum son anda aklıma geldiler.Tolkein'in çocuk kitapları kendisine ilham olan iki kitaplar.Prenses ve Curdie bende vardı sonra karşıma Prenses ve Goblinler çıktı ikinci el ama sıfır okunmamışlar almak istediğim aldığım kişi bana diğer kitabı da hediye etti iki tane oldular ama olsun hediye güzeldir :) 

Kitap almayım diyorum ama artan kitap fiyatları ve takip ettiğim serilerin devam kitaplarını ya ileride bulamazsam sorusu kafamı karıştırıyor eksiden de bu sorun vardı ama malum fiyatlardan dolayı artık daha erken olabilecek bir sorun sanki bu almak istediğim kitabı önümüzdeki ay bulamayacakmışım seri de yarım kalacak hissi.Aylara yaya yaya indirim kuponları ile almaya çalışacağım artık.Yılın başında kendimce koyduğum kurallarıma da aykırı değil devam kitapları almak :D Mabbels durdu durdu almak isteyeceğim şeyleri aynı anda çıkardı sinir bozucu şekilde daha harry potter film dehlizi biri alamadım bir çok şeyin takibindeyim yani.Neyse daha fazla uzatmadan gidiyorum hoşçakalın **































8 yorum:

  1. Keyifle oku hepsi güzel. :)

    YanıtlaSil
  2. Amazon alışverişindeki kitapların kapakları o kadar güzeller ki.. :) Yorumlarına göre bende listeme eklerim. Tolkien'e ilham olan kitapları bilmiyordum, hoşuma gitti.

    Aynı düşünce bende de var, önümzüdeki yıla bir yıllık kitap stoğuyla girmeye karar verdim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt evi okudum bile çok güzeldi beğendim tavsiye ederim.o stok hiç azalıyor mu ki :D kitap nasıl olsa bayatlamaz okunur herhalde :)

      Sil
  3. Ben de bugün Amazon alışverişi yaptım ve 3 Çehov aldım ama bu içlerinde yok :). İthaki'nin Japon edebiyatı serisinden de geçen Osomu Dazai'nin iki kitabını aldım yeni çıkmış. Uzak doğu edebiyatından kitaplar görünce kaçırmadan almak istiyorum, tükeniyor basılmıyor sonra falan bulmak zor oluyor :).
    Uysal Kız ve Öylesine Bir Hikaye'nin kapakları çok güzelmiş <3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasikler o kadar hızlı basılıyor ki yetişmek imkansız gibi :D o yazarın iki kitabını da çok sık görüyor ve merak ediyorum kapakları da çok çekiciler zaten japon edebiyatına pek merakım yok ama kapaklardan merak ettim aldım desem yeridir :) öyle ya sorun da o zaten ya baskısını bulamazsam korkusu :(

      Sil
  4. Geçen gün başka bir blogger arkadaşa daha yazdım. "Kitap fiyatlarından yakınıyoruz ama seneye bu fiyatları bile arayacağız." dedim. Bu yüzden okumak istediğin kitapları alman iyi olur. Bir de dediğin gibi baskısının bitmesi tehlikesi var. 2.el kitaba sıfır fiyatı ya da daha fazlası istenince çok zoruma gidiyor. Bu duruma düşmeyiz umarım.

    Harry Potter dünyası son zamanlarda çok hareketli. Ben takip edemiyorum artık. Sizlerde gördükçe haberim oluyor ve tabii ki içim gidiyor :-)

    Kağıt Ev'i uzun zamandır okumak istiyorum. Bir ara herkes okuyordu. Ben de kalın bir kitap olduğunu düşünmüştüm ama inceymiş.

    Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok aşırı alışveriş yapmıyorum ama indirim kupon ile ayda bir iki alışveriş yapıyorum ki bunun sebebi basımlar ve fiyatlar.evet harry potter dünyası çok hareketli çok güzel :) kağıt evi okudum bitti ben beğendim tadımlık güzel bir hikayeydi tavsiye ederim.

      Sil