19 Mart 2020 Perşembe

Ölümüne Sadakat - Nora Roberts (Ölüm Serisi #9)

Kitabın Adı: Ölümüne Sadakat
Orijinal Adı: Loyalty in Death 
Yazarı: Nora Roberts
Seri Adı: Ölüm Serisi / Eve Dallas Serisi 
Seri Sıralaması: 9/40
Yayınevi: Epsilon Yayınları 
Türü: Polisiye, Romantik
Sayfa Sayısı: 456
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 4/5

Arka Kapak Yazısı: Sarsıcı ve yeni. Booklist 
Seksi... Romantizm ve polisiye maceranın kusursuz birleşimi.
Publishers Weekly

Muhtemelen eşi benzeri yok.
Library Journal

Roberts'ın göz üpek kadın kahramanı Eve Dallas, bu defa Cassandra isimli terörist grupla mücadele etmek zorunda kalıyor. Acımasız Cassandra şehrin tarihi yerlerinde bombalarını birer birer patlatırken, masum insanları kurtarmak ve olayı çözmek Eve Dallas ve ekibine düşüyor.Eve, içgüdüleri, yardımcısı Peabody ve yakışıklı kocası Roarke'ın da yardımıyla, canı pahasına bu gizem dolu dosyayı çözmek için zamanla yarışıyor.

Yorumum: Eve Dallas kıskançlıktan dolayı çıkan cinayet olayını araştırırken isimsiz bir posta ile Cassandra isimli terörist grubunun talimatlarını alır.Dallas talimatları yerine getirmediğinden şehirde bombalar bir bir patlamaya hazırdır.Dallas ve ekibi hatta Roarke ile işleri çözecektir.

Polisiye serisi olduğundan olaylar pek değişmiyor aslında bir şekilde cinayetler işleniyor Eve Dallas ve ekibi de suçluları buluyor.Arada harika kocası Roarke ile aşk yaşıyor :) Kitabı okutan karakterler ve olan olaylar merak uyandıran cinsse okunuyor, acaba nereye nasıl bağlanacak diye.
"Eve bir kenara kıvrılıp bir hafta boyunca uyumaktan başka hiçbir şey düşünemiyordu.Esneyerek başını Roarke'a çevirdi ve o aracı kumanda ederken onu izledi.Roarke kanla kaplanmış ve hırpalanmıştı,yine de muhteşem görünüyordu.Eve yorgunluğuna ve endişesine rağmen gülümsedi.
"Roarke,seninle çalışmak çok güzeldi."
Jet motorları uğultuyla çalışırken,Roarke'nın gözleri birden ışıldadı ve gülümsedi.
"Her zamanki gibi,o şeref bana ait teğmen.""
Bu kitapta farklılık olarak diğer karakterlerin de birazcık düşüncelerini okuduk.Umarım bu olayı diğer kitaplarda da devam ettirmiştir yazar.Diğer karakterler de çok iyi onları okumak zevkli olur düşüncelerini geçmiş ve geleceklerini.

Aslında klasik polisiye roman ama okudukça karakterlerin hayatları zaman zaman değiştikçe devamını merak ediyor onlar için seriye devam ediyorum.Dizisi olsa da izlesek dediğim polisiye serilerinden biri ölüm serisi.

4 yorum:

  1. Belki ileride Netflix dizisini yapar. Malum orijinal konu bulmakta zorlanıyor artık yapımcılar. Bence yazar diğer karakterlerin düşüncelerini yazmaya devam etmiştir. Bu kadar uzun bir seri sadece bir iki karakterin bakış açısıyla ilerlemez diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix yapmasın başkası yapsın :P Netflixden nedense hoşlanmıyorum da.Evet o yüzden dizi izleyeceğim zaman elim ilk eski dizilere gidiyor konuların bol olduğu zamanlara.

      Değil mi bence de artık yan karakterlerin de hayatlarını okuyacağız gibime geliyor.Onların hayatlarını da şekillendirecektir yazar.

      Sil
  2. Serinin okuduğun çoğu kitabına bunu yazdım sanırım, bil bakalım ne? Roarke'ı seviyorum :D Dizisi olsa ben de izlerim, ne güzel olurdu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roarke sevilmez mi :D Belki bir gün dizisi uyarlanır güzel olur da bence :)

      Sil