18 Temmuz 2016 Pazartesi

Tozlu Rüyalar Kitapçısı - Cynthia Swanson | Kitap Yorumu


Otuz sekiz yaşındaki Kitty Miller küçük bir dairede kedisiyle yaşamaktadır. Liseden beri en yakın arkadaşı olan Frieda'yla birlikte küçük bir kitabevi işleten Kitty'nin ailesi, arkadaşı ve kitabevi arasında geçen sıradan yaşamı bir gün başka bir yerde uyandığını fark etmesiyle allak bullak olur.
Daha önce hiç görmediği bu ev, onun evidir yine de. Başka bir dünyada, başka bir aileyle ve arkadaşlarla farklı bir yaşam… Hangi dünyanın gerçek, hangisinin rüya olduğunu bir türlü anlayamaz. Genç kadının gerçek hayatıyla hayali yaşamını sorgulaması arasında geçen bir süreç başlar. Bu iki dünya arasında bocalarken de travmalarıyla, acılarıyla ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekir. Peki ya gerçeklerle yüzleşecek cesareti yoksa?

Romanın konusu arka kapakta yazıldığı gibi.Baş kahramanımız Kitty ve onun iki hayatını okuyoruz.Hem rüya alemi hemde gerçek hayatı ikisini de bir arada yaşıyor.Bu roman okuma listemde değildi e kitap sitelerini gezerken önce kapağı sonra konusu cezbetti.Rüya alemini severim görmediğim zaman hayal kırıklığı olur.Neyse Kitty rüya görmekle kalmıyor birde düzenli görüyor yani devam eden bir hayatı daha oluyor.Kulağa çok güzel geliyor bence tamam bir süre sonra bu durum can sıkıyor ama olsun kaldığınız yerden devam etmek düşünsenize ne güzel olurdu.Aklıma gelmişken romanda iki arkadaşın bir kitap evi adı da Kardeşler Kitapevi bunu okuduğumda aklıma bir an Dostlar Kıraathanesi geldi adı :)

Kitap Kitty'nin ağzından anlatılıyor olayları onun bakış açısıyla okuyoruz bir rüya alemi bir gerçek hayata geçmesine rağmen karışmıyor okurken rahat akıcı okunuyor.
Sürükleyici sonunu merak ediyorsunuz 'acaba mı ?' diye diye okunuyor.Kitap genel anlamıyla anlatımı olsun konusu olsun güzeldi sadece sonda Frieda ile Kitty arasında geçen olayı sevmedim üzdü beni.Onun dışında yazar Kitty'nin hissettiği duyguları okuyucuya iyi aktarıyor.Kitabın orjinal adına bakarken fark ettim ki bu yazarımızın ilk kitabı.Böyle olunca gayet tatmin edici başarılı buldum.
Bazen bestseller den yeni çıkan kitaplar göz önünce olmasından olsun böyle kitaplar araya karışabiliyor (kaynayabiliyor).Böyle rüya içinde rüya tarzı konular sizi cezbediyorsa bence bir şans vermelisiniz.Aslında roman tam kışlık mevsim kış da geçiyor kışın okunacaklar listesine eklemelisiniz:)
Beni rüyalar âleminde bırakma. Keşkelerin yanılsamasından beni çekip al. Buna hemen bir son ver. Beni hemen gerçeğe kavuştur ki sevmeyi tekrar öğrenebileyim…'
Puanım 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder