7 Temmuz 2019 Pazar

Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams

Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi #1
Bilim kurgu,Macera
Syf:228

Arka Kapak Yazısı:Galaksinin Batı Sarmal Kolu’nun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır. Bu güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canlıları öyle ilkeldir ki dijital kol saatinin hâlâ çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler. Bu gezegenin şöyle bir sorunu vardı: Üzerinde yaşayan halkın büyük bölümü çoğu zaman mutsuzdu.
Bu sorun için pek çok çözüm önerilmişti, ama bunların çoğu genellikle yeşil renkli küçük kâğıt parçalarının hareketleriyle ilgiliydi. Bu da tuhaftı, çünkü aslında mutsuz olanlar yeşil renkli küçük kâğıt parçaları değildi. Bu nedenle sorun varlığını sürdürdü; halkın çoğunun durumu kötüydü ve onların büyük bölümüyse sefildi, dijital kol saatleri olanlar bile. Her şeyden önce, ağaçlardan inmekle büyük bir hata ettiklerini düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü korkunç, aptal bir felaket meydana geldi. İşte bu kitap o felaketin doğurduğu bazı sonuçların öyküsüdür.

Üstelik unutulmaması gereken şu ki: Dizinin daha ilk kitabındasınız ve yine bir perşembe yaklaşıyor, hafta sonuna az kaldı. 

Yorumum:Perşembe sabahı saat sekizde Arthur kendini pek iyi hissetmiyordu.Uyandığında gözleri kıpkırmızıydı;yataktan çıktı,çapaklı ve sulanmış gözlerle odasında gezindi,pencereyi açtı,bir buldozer gördü,terliklerini buldu ve elini yüzünü yıkamak için ayaklarını sürüye sürüye banyoya gitti.Oysaki nereden bilebilirdi o buldozerin evini yıkmak için geldiğini.Onun için diğer sabahlardan bir farkı yoktu Perşembe sabahının da.

Altın Oğul'u okumakta zorlanınca kardeşim al bu eğlenceli bunu oku iyi gelir dedi ki öyle de oldu.Ne zamandır bu seriye başlamak istiyordum bir bahaneyle başlamış oldum.Kitap çok akıcı ve eğlenceli böyle bilim kurgu tadında animasyon dizi izler gibi.Salt bilim kurgu da değil öyle olmadığı için de bu türden hoşlanmayanlar bile okuyabilir.

Kitabı okurken hafiften ingiliz komedi dizileri gibi absürd ama eğlenceli olduğunu düşünüyordum ki yazar ingilizmiş.Umarım serinin diğer kitapları da böyle keyiflidir de bir çırpıda okur bitiririm.Biraz bilim kurgu birazda eğlenceli bir şeyler olsun okurken keyif alıyım diyorsanız bu kitabı önerebilirim.

Puanım 5/5

"Alfa Centrauri'ye giden kimse olmadı da ne demek?Tanrı aşkına,insanoğlu,biliyorsunuz ki orası yalnızca dört ışık yılı uzaklıkta.Kusura bakmayın,ama çevrenizde olanlarla ilgilenmeye zahmet etmiyorsanız,bu sizin sorununuz."

"Elbette ki hayatla bağlantılı pek çok mesele vardır ve işte size onların en yaygın olanlarından birkaçı:İnsanlar neden doğar? Neden ölürler? Neden bu ikisi arasında geçen zamanın büyük bir bölümünü dijital kol saatleri takarak geçirmek isterler?"

4 yorum:

  1. Bugün bu kitabı almayı düşünüp vazgeçmiştim.Bu yazıyı görünce cok mutlu oldum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyma nil,
      güzel bir tesadüf olmuş umarım kitabı aldığınız da keyifle okursunuz ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bu kitabın filmini izlemiştim yıllar önce. Filmi çok sevmediğimi hatırlıyorum. Bu yüzden kitabına da hiç heves etmedim. Yoksa hem bilim kurgu türünde olması hem seri olması tam benlik özellikler :-)

    Yeni başlık resmin çok güzel olmuş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sule uzundere blog,
      filmi mi varmış ilk defa senden duyuyorum bakıyım bir nasıl yapmışlar merak ettim serinin tamamıysa izlemem de birinci kitapsa bakarım :) Beğenmene çok sevindim teşekkür ederim**

      Sil