3 Şubat 2018 Cumartesi

Kirli Oyun - Sandra Brown

Türü: Polisiye ,Gerilim
Sayfa Sayısı: 496

Arka Kapak Yazısı: Cowboys takımının gözde oyuncusu Griff Burkett, beş yıllık mahkûmiyetten sonra tahliye olur. Ama şike yaptığı için eski yaşamına veda etmek zorunda kalır. SunSouth Havayolları’nın sahibi Foster Speakman ve karısı Laura, herkesin gıptayla baktığı bir çifttir. Ne var ki, göz kamaştırıcı yaşamları günün birinde bir trafik kazasıyla sona erer. Kaza sonu-cu kötürüm kalan Foster Speakman’in zaten saplantılı olan yaşam tarzı daha da içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu arada Speakman, saplantılarına bir yenisini ekler ve Griff Burkett’i ahlaksız planlarına alet eder.
Foster bu arada bir konuyu gözden kaçırmıştır: Burkett ve Laura arasında ihtiraslı bir aşk filizlenmiştir.
Ne var ki zalim polis dedektifi Stanley Rodarte, ters tepen planları yüzünden canından olan Speakman’in katili olarak Griff’i suçlar.
Genç adam artık yalnızca kendi yaşamını değil, Laura’yı da Rodarte’tan korumak zorundadır.
Genç adam hayatının maçını oynar. Bu oyunda, hakem düdüğünü çaldığında taraflardan biri ölecektir...

Yorumum: Ünlü futbol oyuncu şike yaparken yakalanır ve beş yıl hapis cezasına mahkum edilir.Ceza evinden çıktığında ise beş parasız ve itibarsızdır.Ama karşısına çok büyük paralar kazanacağı bir iş teklifi çıkar ama bu teklif normal bir iş teklifine benzemez.

Kitabın konusu böyle olaylar bu iş teklifinden sonra başlıyor aslında başlamıyor başlayacak gibi oluyor.Kitap 300lü sayfalara kadar durağan ilerledi.Bu birazda karakterlerin geçmişlerinden kesitler okuduğumuz için oldu ana olaya girmek zaman aldı birde yazar pat diye girmemiş biraz normal akışında gitmesini tercih etmiş iyi de yapmış aslında ama biz sabırsız okuyucu hadi ama biraz hareketlensin olaylar karışsın modunda olduğumuzdan durağan gelebiliyor.Kitabın sonuna doğru işler karışıyor polisiye kısmı daha çok devreye giriyor.

Sandra Brown'dan okuduğum ilk kitap diyebilirim.Diğer polisiyelerini de denemek isterim tabi bir yerlerde basımı denk gelirse.

Puanım 3/5

7 yorum:

  1. bu yazardan bikaç tane okudum iyi okunuyor yani hafif ve çerezlik gibiii :)

    YanıtlaSil
  2. ilkay özgür,
    Kitabın kapağı da adı da tam konuya uygun ve evet ilginç bir kitap :)

    YanıtlaSil
  3. Sanırım yazarın en iyi polisiyesi Kaza Kuşunu. Öldürme Tutkusu ve Soğuk Öpücük de güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      O kitaplarını okumayı çok istiyorum basımı olmayanlar onlar zaten.Bu kitabının seveni de çok ama ben bazı şeyler gözüme battığından puan kırdım.

      Sil
  4. ay pazıl bayılırım yaaaa, fotodaki dörtbinlik, beşbinlik de yapıyom en güzel beşbinlikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      ben binlik yapıyorum onda bile takıntılı olduğumdan bitsin diye başından zor kalkıyorum beş binlik düşünemiyorum :)

      Sil