14 Haziran 2017 Çarşamba

Sana Söyleyemediğim Her şey - Celeste Ng




Dram güçlüdür,akılda kalıcıdır.Çünkü içinde en güçlü silahı barındırır.Her okuyucu kendinden bir parça bulur karakterin keşkelerini pişmanlıklarını düşünür acaba şöyle olsaydı farklı olur muydu.Hayat arkada kalanlar için zor giden gitmiştir zaten.

1977 Lydia öldü ama kimse bunu bilmiyor.Polisler arama kurtarma ekibi cesedi buluyor siz diyorsunuz tamam polisiye başlıyor gizemli sırlar neden öldüğü ortaya çıkacak ama öyle olmuyor.Bir geçmişe gidiyoruz bir günümüze Lydia ve ailesinin hayatını okuyoruz.Dışarıdan normal bir aile gibi gözükse de kendi içlerinde hepsinin bir kırılmışlık var.Kitabı sevdim Lydia karakterine üzüldüm mü evet üzüldüm ama zaman zaman bazı şeyleri kendi yaptı bunda annesinin payı da var ona da sinirlendim.Kızı okuldan geliyor nasılsın günün nasıl geçti demeden işimi bitiriyim derslerinde yardımcı olmaya geliyorum diyor.Anne zamanında annesinin yaptığı şeyleri ben yapmayacağım diyor ama yapıyor ve sonra öğreniyor ki aslında Lydia'yı tanımadığını fark ediyor.

Nath ve Hannah evin diğer iki çocuğu,Hannah evet özellikle bu karaktere üzüldüm ben okudukça.Evet Hannah ölmedi yaşıyor ölen diğer kız ama beni Hannah etkiledi hatta Nath,zaman zaman Lydia'nın bencil ve şımarık olduğunu düşündüm.

Özellikle idealist ebeveynlerin okuması gereken bir kitap olduğu düşünüyorum.Ya da birden çok çocuğu olan ailelerin.Yazım tarzına ilk başlarda alışmakta zorlanabilirsiniz bir paragrafta diğer karakteri anlatırken bir anda başkasına geçebiliyor ben başlarda afalladım biraz sonra mecbur alıştım.

Puanım 4/5


8 yorum:

  1. Yine ortak kitapta buluştuk :D Ben de senin gibi düşünüyorum. Hannah'ya biraz üzüldüm, resmen kendi kendine büyüyor :D Sanırım karakterlerden en çok Nath'i sevdim. Ebeveyn olmak zor olmalı ama çocuklarının da birey olduğunu bir yerden sonra fark etmeleri gerek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel blogcan :) Çok doğru bütün söylediklerin bende katılıyorum.

      Sil
  2. İçinde biraz hüzün olunca kendimizden çok şey buluyoruz kitaplarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle,hep öyle olmaz mı filmlerde kitaplarda acı hüzün insanın en hassas noktası.

      Sil
  3. doğum günümde hediye olarak geldi, yakın zamanda okuyacağım bunu :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de kitabı okuyup blogumda yorumladım. Bu aralar çok popüler ve bunu hak ediyor. Ben kitabı çok beğendim, kitaptan çok etkilendim. Her karaktere ayrı ayrı üzüldüm. Sanırım uzun yıllar aklımdan çıkmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler ve bunu hak eden bir kitap zor rastlanır,insanın içine yer ediyor unutması zor olur.

      Sil