27 Eylül 2019 Cuma

Buzdaki Kız - Robert Bryndza

Buzdaki Kız
Polisiye
Sayfa Sayısı:416
Yabancı Yayınları

Arka Kapak Yazısı:Gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Dudakları bir şey söylemek üzereymiş gibi aralanmıştı. Vücudu buzun içinde donup kalmıştı…  O ne ilk ne de sonuncu olacaktı…
Genç bir adam Güney Londra’daki bir parkta, kalın bir buz tabakasının altında bir kadının cansız bedenini bulunca, cinayet soruşturmasını yürütmek için Dedektif Erika Foster göreve çağırıldı.
Buzdaki Kız’ın sakladığı karanlık sır neydi?
Erika gerçeği aydınlatmaya yaklaştıkça katil de ona yaklaşıyordu.
Erika’nın yürüttüğü son soruşturma felaketle sonuçlanmış ve kocasının ölümüne neden olmuştu.
Kariyeri sallantıda olan Erika’nın bu sefer kişisel sorunlarıyla olduğu kadar, daha önce hiç görmediği kadar tehlikeli olan
katille de yüzleşmesi gerekiyordu. Peki ama katil ona ulaşmayı başaramadan Erika katili yakalayabilecek miydi?

Yorumum:Polisiye okumayı küçüklüğümden beri severim.Bunu da indirimli bir kitap alışverişinde almıştım konusunu merak ederek.Ve almamdaki bir diğer etken de başrolün kadın dedektif olması.Şimdiye kadar üç tane kadın dedektif okudum biri Nora Roberts'dan Eve Dallas diğeri Tess Gerritsen'den  Rizzoli ve bu yazardan Erika Foster.Ve okuduğum karakterler arasından en başarılısı Eve Dallas onu okuduktan sonra diğer kadın dedektiflerle onu kıyaslar oldum.Özellikle Tess'in karakterini hiç beğenmemiştim özgüvensiz bir karakterdi.Peki Erika onun için de eh diyeceğim.Kötü diyebileceğim bir özelliği yok ama işte.

Konu güzeldi sonu da ürpertici farklı çıktı.Akıcı da bir kitap yazarın ilk kitabı olduğunu düşünürsek de başarılı olabilir ama benim için ortalamaydı diyebileceğim bir kitap.

Puanım 3/5

4 yorum:

  1. Kararsız kalmıştım bu kitap için. İyisi mi sağlam bir indirime denk gelmediği sürece almayayım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunur akıcı, kötü değil ama çok daha güzel polisiyeler olduğunu düşünüyorum :)

      Sil
  2. Yazar Erica karakterine bağlı üç kitap yayınladı. Birbirinden bağımsız okunabilen bu serinin iki kitabını okudum.Ortalama bir kurguya sahip. İkinci kitapta kişiler değişse bile olay akışı ilk kitaba benzerlik gösteriyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman devam kitaplarını okumakta çok acele etmeyim okuyacak polisiyem filan kalmazsa bakarım o da uzak bir ihtimal okunacak çok fazla kitap var :)

      Sil