6 Haziran 2021 Pazar

İsyan - Cindy Pon (Want #1)

Yayınevi:  Yabancı Yayınları 
Türü: Bilimkurgu,distopya
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2019
Puanım: 4/5

Arka Kapak Yazısı:Paste Magazine’e Göre 2017 Yılının En İyi Genç Yetişkin Romanı

Bir şehri kurtarmak için neleri feda edebilirsin?

Dünyada insanlar keskin çizgilerle ikiye ayrılmıştır ve bu düzenin sadece bir kazananı vardır. Zenginler, kendilerini hava kirliliğinden ve hastalıklardan koruyan özel kostümler giyerken kalan herkes fakirliğin pençesinde kırklı yaşlarını bile göremeden ölmektedir. İnsanların yozlaşmışlığı yüzünden hayatını kaybetmiş annesinin acısını içinde taşıyan Zhou, bedeli ne olursa olsun bu düzeni değiştirmeye kararlıdır.

Arkadaşlarının da yardımıyla, tüm bu felaketin yaratıcısı olan şirket Jin Holding’i içeriden yok etmek üzere zenginlerin arasına sızmayı başarır. Ancak bu yabancı dünyaya daldıkça planları daha da çetrefil bir hâle gelir. Attığı her adım, onu en kötü düşmanlarının kızı olan Daiyu’yla beraber büyük bir açmaza sürükler.

Yorumum:Pis hava ,asit yağmurları paran varsa masken özel kostümün vardır masken yoksa bir şekilde hayatta kalmaya çalışır kırk yaşını göremeden ölürsün.İnsanlık havayı doğayı bozmuş artık gökyüzü mavi değil gridir.Karakterlerden biri diyor ki eskiden gökyüzü maviymiş dedem öyle söylerdi.

You'lar zengin kesim kostümleri paraları vardır hiç bir şeyler umurlarında değildir bir de Mei'ler var ki kimselerin umurlarında değiller.

Distopik bir dünya acımasız gerçekler buna baş kaldırılmalı fitil ateşlenmeli bunu da yapacak kişiler Zhou ve arkadaşlarıdır.Bu tür romanda olması gerekenler ama yazar bir konu da yanılttı beni Daiyu konusunda güzel hareketti diyebilirim.Hafif kafa dağıtmalık okuyamama durumuna iyi gelir tavsiye ederim.

2 yorum: