26 Ocak 2020 Pazar

Mim: Blog Yazmaya Nasıl Başladın?


Sevgili Deeptone beni bu güzel mime etiketlemiş kendisine teşekkür ederim.Onun yazısını da buraya tık tık yapıcaktım ama kaldırmış.Mim blog hayatına nasıl başladığımızla ilgili anlatayım o halde.

Bu blogumundan önce ufak bir blog denemem oldu bir anda blog açmaya karar verdim kafama göre yazı yazar resim paylaşırım dedim ama ömrü çok kısa sürdü sevmedim sildim.Bir şey de paylaşmamıştım zaten.Hatta adını bile hatırlamıyorum unutmuşum neydi ki diye düşünüyorum ama yok aklıma gelmiyor.

Kitap bloglarını filan bilmiyordum bir gün keşfetmemle oldu her şey.Bilmem hatırlar mısınız ? Star gazetesi pazar günleri filan kitap eki çıkartırdı onu alırdım bir de kuponla kitaplar vermeye başlamıştı.Ben bu kitaplar nasıldır ki filan araştırırken kitap bloglarını keşfettim.Hatta ilk denk geldiğim Kitap Tutkum  ve Kütüphanemden Kitap Manzaraları  oldu.Sonra internete yazdım bir sürü kitap blogu çıktı karşıma.Keşke hala yazıyor olsalar dönüp dönüp eski yazılarını okuyorum.


Kitaplar küçüklüğümden beri arkadaşım olmuştur benim zaman zaman uzaklaşsam da bazı serilere geç kalsam da kitapsız geçirdiğim yıl yoktur ay belki ama kitapsız bir yılım olmadı.O yüzden böyle kitap yorumları ile dolu bir sürü site ile karşılaşınca maden bulmuş gibi olmuştum.O zamanlar öğrenci olduğumdan az kitap okuyordum almıyordum ki şimdiki aklım olsa böyle olmaz serilere geç kalmaz ya da karaborsa aramak zorunda kalmazdım bir çok kitabı.

Hatta o zamanlar Youtube'da booktuberler olmaya başlamıştı bir kaçına bakıyordum sonradan bazıları kanallarını kapattı bazılarından da sıkıldım.Kitap bloglarını okumaya devam ediyordum Tüyap alışveriş yazılarını okumak filan çok keyifli oluyordu.Yine de aklımda kendi blogumu açmak yoktu.

Üniversite bitmişti boşluktaydım iş bulamıyordum kendimi kitaplara vermiştim eskisinden de fazla zamanım vardı artık.Sonra bir gün acaba mı dedim yapabilir miyim?Yazmayı da not almayı da seven bir insanım bir denerim dedim.Tek sorun isim bulmaktı çok aradım çok düşündüm bulduklarım alınmıştı sürekli düşününce de aklıma güzel şeyler gelmiyordu.Sonra dedim ben bazen devrik cümleler halinde konuşuyorum adı bu olsun dedim o zamanlar dil bilgisi aklıma gelmemişti sonra google da kendi blogumu bulmaya çalıştıkça bu addan soğumaya başladım.Ve bu senenin başında adımı değiştirdim yine ad bulmam kolay olmadı kardeşimi de baya bunalttım onun fikrini aldım.Ve artık yoluma bu adımla devam ediyorum.Aslında hala Google'da kendimi bulamıyorum ismimi yeni değiştirdiğimden sanırım.

Benim hikayem böyleydi ben de Okurix'i,Belle'nin Kütüphanesi'ni,Sule Uzundere Blog'u davet ediyorum sanırım siz bu mimi yapmadınız ve daha yapmayan kim varsa davetlidir.Kitaplı günler dilerim.


15 yorum:

  1. İyi ki mimi yapmadan yazını gördüm yoksa sadece Deep'in adını yazacaktım. Bence blog açmakla çok iyi yaptın. Tanıdığım en tatlı bloggerlardan birisin. Umarım yeni yazılar yazmaya devam edersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sen de çok tatlısın güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Keyifle okuyorum yazdıklarını, hep yazarsın umarım. Tekrardan hayırlı olsun yeni isim. :)

    YanıtlaSil
  3. Kitap okumanın bize en büyük faydasının kim olduğumuzu, ne istediğimizi bulmamızdaki yardımı olduğunu düşünüyorum. Bloğunu geçtiğimiz yıl keşfettim ve yazılarını severek takip etmeye çalışıyorum. Etiket için teşekkürler. En kısa zamanda yapacağım inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hayalperest bir insanım ve kitaplarla farklı diyarlara dalmayı çok seviyorum.Ben de seni blogger destek sayesinde keşfettim iyi de oldu.Ben teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  4. Kitaplar hakkında okuma sevgimiz bizi blog yazmaya da yönlendirmiş, ne güzel olmuş. İyi ki bloggerız :))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir blog yazmaya başlama hikayesi! :)
    Çok samimi ve çok sıcacık hissettirdi bana yazınız. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş! :)

    YanıtlaSil
  6. hımm, kütüphanemden kitap manzaraları, bi arkadaşımız daha yazdı, dün okuduydum :) iyi hikayen hoşmuş kii sevdim :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap Tutkum ve Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nı ben de takip ediyordum. İkisinin bloğu da beni büyülemişti. Sevdiğim historical kitapların yorumlarını tek tek girip okumuştum. Güzel günlerdi. Keşke şimdi de düzenli yazsalar.

    Mim için çok teşekkür ederim. Yazarım diye şimdiye kadar sana yorum yazmadım ama bu mimi yapamayacağım. Nasıl blog yazmaya başladığımın yazısı yazılacak kadar bir hikayesi yok. Öyle nette kitap bloglarını gördükçe heves ettim ben de açtım. Bu kadar :-) Yine de teşekkürler. Başka mimlerde görüşelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce okuduğum bir kaç blog daha vardı malesef onlar bloglarını kapatıp bu diyarı terk ettiler.Eski zamanlar gerçekten çok daha güzeldi.Yazmış kadar oldun ne olucak ben teşekkür ederim yorumun için başka mimlerde görüşmek üzere :)

      Sil