15 Şubat 2020 Cumartesi

İhanet - Camilla Grebe

Kitabın Adı: İhanet
Orijinal Adı: The Ice Beneath Her
Yazarı: Camilla Grebe
Yayınevi: Yabancı Yayınları 
Türü: Polisiye
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2017
Puanım: 3/5 

Arka Kapak Yazısı: Herkes seni tanır ama sen kimseyi tanımazsın.
Herkes arkadaşın olmak ister ama sen kimseye güvenemezsin.
Kimseye...

Kış soğuğunun çöktüğü Stockholm’de polisler korkunç bir cinayetle karşı karşıya gelirler. Kimliği belirsiz bir kadının başı, ünlü bir giyim mağazası zincirinin CEO’su Jesper Orre’nin lüks evinde bulunur. On yıl önce işlenmiş bir cinayetin izlerini taşıyan olayın şüphelisi Orre kayıplara karışmıştır.
Kayıp işadamını arayan yalnızca polisler değildir. Zincire bağlı mağazalardan birinde çalışan Emma Bohman, Orre’yle iki ay önce tanışmış ve aralarında bir ilişki başlamıştır. Fakat ilişkileri ne kadar hızlı başladıysa, Orre’nin yok olmasıyla bir o kadar da hızlı bitmiştir.
Aynı adamı farklı sebeplerle arayan polis ve Emma’nın yolları saplantıyla, intikamla ve delilikle örülü bir yolda kesişecek; olaylar çözülmeye başladıkça hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkacaktır.

Yorumum:Zamanında Okuoku indiriminden arka kapak yazısına bakarak almıştım.Stockholm'da geçmesinden İskandinav polisiyesi okuyayım farklı olur düşünerek almıştım.Ama pek umduğumu bulamadım.

Kitap üç kişinin ağzından anlatılıyor ilk dedektiften ve maktulün bulunmasıyla başlıyoruz.Başlar kitaba alışma evresidir bana göre ve yazar burada ilk hatayı yapıyor olay yeri inceleme yapılacağı yerde dedektif geçmiş hayallere dalıyor çok saçma biçimde.Neyse derken ikinci karaktere geçiyoruz sonra üçüncü sonra tekrar böyle devam ediyor.Yazar sürekli geçmişi deşme geçmişten anılar yazma derdindeydi bana kalırsa.Polisiye kısmı yerine dram kısmı daha yoğundu kitapta.İlk başlarda bu gözüme çok battı sonradan alıştım sanırım.Bazı şeyleri anlatmasa da olurdu gereksizdi.100 sayfa daha kısa olabilirdi kitap.

Gelelim kitabın sonuna yazar son yazmaya üşenmiş son bir kaç sayfada katil tutuklandı ve kitap bitti.Kitabın en iyi tarafı akıcı olmasıydı.Orta halli bulduğum bir kitap oldu polisiye okumak isteyenlere pek tavsiye etmeyeceğim ama biraz polisiye dram olsun diyenler okuyabilirler yoksa daha güzel polisiyeler var.

7 yorum:

  1. Kesinlikle akıcı olması çok güzeldi. Dediğin gibi polisiye dramdı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kitabı akıcı olması kurtardı yoksa zor okunurdu :)

      Sil
  2. hımm kuzey polisiyesi bayılırııım. ama bunu okumasam da olur demekkiii :) ya iki kuzey polisiye dizisi var. öğütlerim. çok çok iyiler ve efsane oldular yani. bron/broen ve forbrydelsen. zaman bulursan kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce Trapped not almıştım senden bunlar da aklımda olsun.Şu sıralar bitmiş dizileri izliyorum listemde onlar öncelikte :)

      Sil
  3. heey, mom dizisi dördüncü sezon sonlarındayım. bayıldım bayıldım. çok komiiik. özellikle bonnie ve christy, ay bi de jill :) bu diziyi bitirince arada açıp bölümleri izliycem rastgele :) ya şey çok komikti, stresten kurtulmak için hoplaya zıplaya yürüyolar ya anne kız ha haaa :) seke seke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonnie ve christy iki zıt kutup boonie çok iyi ya adam diye bir karakter de var o da çok iyi keşke daha çok sahnesi olsa.Keyifsizken açıp izlemelik dizi :) Haha hatırlıyorum o sahneyi boonie bir de uzun boylu leylek bacakları ile çok komikti :D:D

      Sil
    2. adam evet çokoş evet yaa :) boninin eski eşi de hoştu. wendy, marjorie. bak son yazımda, ağaç ev 25'te bir marjorie esprisi yaptıııım :)

      Sil