14 Mayıs 2021 Cuma

biraz alışveriş biraz havadan sudan

Ramazanda bitti ve ben bu ramazandan bir şey anlamadım.Bu sene çalıştığım için ilk defa bir ramazanı çalışarak geçirdim ve o yüzden hiç bir şey anlamadım.Sahurlara kadar oturmak yok kitap okumak zor mide ağrılarım da cabası.Geçtiğimiz aylarda dizi film izliyordum bu ay onu da yapamadım ki. Uyumadan önce birer bölüm filan ama tabi şimdi sahura uyanmak var mesai saatlerim değişti daha erkene alınca ve daha geç çıkışa o yüzden erken yatıyordum erken dediğimde on iki yatınca şıp diye uyuyan bir insan da değilim tam uyuyordum sahur geliyordu.Gündüzleri çalışırken arada kaçamak televizyonda Yaprak Dökümü'ne bakıyordum.

Eskiden olsa sahura kadar oturur ki normalde de gece oturan biriydim dizi film yayın ne denk gelirse izlerdim sonra sahur yapar sakince uyurdum.Ramazanda evde çalışma moduna geçmiştik kapanma öncesi de evdeydim.Evde çalışmak diyince kulağa hoş geliyor ama öyle değil evet mesai saatine yakın uyanmak ve hazırlanıp yol gitmemek benim için sadece iki artısı,yol da çok önemli değil ofis yürüme mesafesinde.Yoksa değişen bir şey yok ha ofiste oturmuşum on saat bilgisayar karşısında ha evde.
Bayram dönüşü ofise geçiyoruz tam gaz devam yine.Ramazan da bitti bir şeyler yapamayınca çok çabuk bitti sanki ve bu gün bayram ramazanı severim peki ya bayramlar bir o kadar sevmem.Kapanmada geçmesi evet mutlu ediyor.


Şimdi gelelim beni mutlu eden bir diğer şeye kitapppp alışverişiiii :D Bir süredir alışveriş yapıyorum ve bunun bir sebebi var.Geçtiğimiz senelerde sürekli kitaplığımdaki kitapları okuyordum ve genelde historical topluyordum.Ve bir süre sonra kitaplığımda bir sürü historical birikmeye başladı ve kendi kendime dedim ki sen bu türü bu kadar okumazdın.Evet misal ben aşk romanı pek okumam ha romantik komedi olur eğlenceli okurum ama onun dışında pek günümüz okumam okuyacaksam dönemsel okumayı tercih ederim eski zamanlar balolar şatolar kaleler hoşuma gider.Basımları bulunmuyor derken bir sürü depoladım diyebilirim.Neyse üst üstte okuyup kendimi sıkmaktansa dursun kitaplığımda okumak istersem ara ara okurum.

Sonra alışveriş yapmaya başladım ama bu sefer asıl okumak istediğim bir süredir ertelediğim kitapları alarak başladım.Ve yine aynı şekilde artık kitaplığımda uzun zamandır okumayı bekliyor bunu okumalıyım yerine arada sırada evet hala yapıyorum ama daha çok şuan bunu okumak istedim ve okuyorum moduna geçtim.Böyle yaparak daha seri ve çok okuduğumu fark ettim.

Bu alışverişi de Mayıs başında yaptım iki günlük ilknokta yüzde elli indirimiyle.Kitap fiyatları da artmış durumda yüzde elli bile kesmiyor çoğu zaman benim aldıklarım çok pahalı değildi ama bazı kitaplar hiç indirim almamış gibiydi öyle diyim.Hepsini okumak için de sabırsızlanıyorum ve herkese iyi bayramlar diyip kaçıyorum.

7 yorum:

  1. İyi bayramlar :)
    Kitapların hepsi birbirinden güzel görünüyor, keyifle oku. :)
    Ramazan konusunda söylediklerine katılıyorum. Yoğun iş temposu, bozulan uyku düzeni vs derken 1 ay nasıl geçti, neler yaptım/yapamadım hiç anlamadım doğrusu. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi bayramlar :) alışmışım yıllardır ramazanı dolu dolu geçirmeyi bu sefer çok yoğun geçince hiç bir şey anlamadım gerçekten bu konuda yalnız değilim demek ki :D

      Sil
  2. ilknoktada gerçekten bazı yayınlarda iyi indirim oluyor :)) teşekkürler güzel yazınız için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel baskı sınırlı stok sorunu olmadığı sürece ithakiyi yüzde elli indirim beklemek iyi oluyor her ne kadar yüzde elli kesmese de ben de teşekkür ederim yorum için :)

      Sil
  3. bugün almayı ertelediğim bir kitabın fiyatını bir sonraki indirimde bulamıyorum stok yapmayı sevmezdim ama durumlar birazda onu gerektiriyor :( Asimovları okumak için sabırsızlanıyorum teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş bayramın kutlu olsun :-)

    Aynı türden arka arkaya okuyunca insan sıkılıyor. Ben klasik bir kitabın üstüne historical okudum ve çok sevdim. Şimdi başka bir türde okuyup yine historicala döneceğim çünkü ben de çok biriktirmişim :-) Bir de kafa dağıtmak için iyi oluyorlar. Bu aralar ağır kitapları hiç okuyamıyorum.

    Aralarında okuduğum bir kitap yok. Bu yüzden senin yorumlarını bekliyorum. Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuma listelerine çeşitlik katmak iyi oluyor insan reading slumpa girmiyor. historical okurken de önceliği okuyup elden çıkartacaklarıma veriyorum ki kitaplıkta yeni kitaplar için yer açılsın,sevdiğim yazarların historicalleri bekleyebilir elbet bir gün okurum :D sana da keyifli okumalar :)

      Sil