19 Temmuz 2017 Çarşamba

Karanlık Ateş - Karen Marie Moning (Ateş Serisi #1)

Haziran ayında okuduğum ama yorumunu unuttuğum bir kitap Karanlık Ateş.Beğendiğim kitapları yazmayı unutuyorum ya da geciktiriyorum onu fark ettim.Bundan sonra kitabı bitirdiğim an yorumunu taslaklara gireceğim yoksa kalıp gidiyor.

Bu seriyi duymayan ya da nadir de olsa benim gibi okumayan çok az kişi vardır.Kız kardeşinin hunharca katledilip öldürülmesi ve dosyanın hiç bir şey bulunamadan kapatılması Mac 'ın canını sıkmaktadır ve bu işi kendi başına halletmeye karar verir ve İrlanda'ya gider.İrlanda'da onu büyük bir bilinmez macera beklemektedir ve bu daha başlangıçtır.Kitabın İrlanda'da geçmesine çok sevindim belki kitapta pek anlamıyoruz ama olsun, umarım diğer kitaplarda daha çok tasvir olur.

Kitap çok güzeldi gerçekten öyle her şey dozundaydı karakterler olsun kurgu olsun.Kızımız kendi başına bir şeyler başarmak istiyor herkes gibi ama bunun yanında çok tatlı da bir bayan kendisi.Sarışın renkli giyinmeyi seven tırnakları her zaman pembe ojeli bir karakter.Diğer kitaplardan farklı bir bayan karakter görmek hoşuma gitti.Aslında kendi gibi renkli bir hayatı olan Mac bir anda farklı bir dünya da bulur kendini.

"Dün gece,daha uygun kılık kıyafet seçimi yapabilmek için neyle karşılaşacağınızı önceden bilmek istemiştiniz.Bu gece Goth inlerinden birinde bir vampiri ziyaret edeceğimizi söylemiştim.Peki söyler misiniz Bayan Lane,neden canlı bir gökkuşağı gibi görünüyorsunuz ?"

Ve tabi ki herkesin Barrons diye öldükleri adam işte o bu seride.Tanışıyoruz ilk kitaptan merak etmeyin ve şöyle özünde beyefendi iyi biri gibi.Mac'e sürekli Bayan Lane diye hitap ediyor tabi ileride şu emir seven aksi diğer erkekler gibi olmazsa süper olur.

Şu yaz günlerinde serinin karanlık şeyler okuyasım yok diyordum ama sanırım dayanamayacağım ve seriyi arka arkaya okuyacağım.

Puanım 5/5

5 yorum:

  1. Bu serinin ilk kitapları şu an satılmıyor sanırım :/ Epsilon keşke watpadlere ara verse de, tekrar basımlarını yapsa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki basılmıyor bende zamanında almıştım ki iyiki de yapmışım şimdilerde hiç bulunmuyor.Epsilon'u eskiden ne çok severdim kalitesi olsun bastığı kitaplar olsun şimdilerde ise bütün yayınevleri birbirinin aynı.Keşke eski hallerine geri dönseler.

      Sil
  2. İlk defa duyuyorum bende :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle gizemli fantastik seversen güzel seri akıcı karakterlerde kafa tavsiye ederim :)

      Sil
  3. Okumanı tavsiye ederim ilk kitapları bulunmuyor ama sayfa sayıları az ve akıcı olduğundan ekitap rahat okunuyor.Adrian biraz daha arsız ve ukalaydı :D Barrons ise gizemli bir beyefendi ne ne olduğunu biliyoruz ve de neyin peşinde olduğunu.Adrian dedin de yan seriyi okuyasım geldi ama tabi Adrian'a diğer seride en son ne olmuştu onu hatırlamam lazım:/

    YanıtlaSil