14 Ekim 2017 Cumartesi

Mekanik Melek - Cassandra Clare (Cehennem Makineleri #1)

 
On altı yaşındaki Tessa Gray, ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp Kraliçe Viktorya’nın hükmü altındaki İngiltere’ye geldiğinde, onu korkunç bir sır bekliyordu. Londra’nın Aşağıdünya’sının ıssız sokaklarını vampirler, büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıklar ele geçirmişti. Kaosun yerine düzen getirmekse yalnızca Gölgeavcıları’na, kendilerini dünyayı iblislerden kurtarmaya adamış savaşçılara düşüyordu.
Geçtiğimiz aylarda okuoku bir çılgınlık yapıp bu serinin kitaplarını on tlden satmıştı işte bende o zaman ilk kitap hariç seriyi öyle uygun bir fiyata almıştım.Kış aylarıydı sanırım o gün bugündür okunmayı bekliyor,bir ara fazlaca kitap alışverişi yapmamdan bu kitaba sıra gelmemişti.

Uzun süredir tanışmak istediğim bir yazar.Cehennem Makineleri serisinin ilk kitabı buna ön aak oldu.Yazarın dili çok güzel akıcı,hoş akıp gidiyor kitap.Yarattığı dünya olsun Londra olsun kitabı okuduğunuz sürece Londra'nın sürekli kapalı yağmurlu havasını hissediyorsunuz.Ve kendinizi ayrıca gölge avcılarının enstitünün varlığından haberdar olduğunuz için ayrı bir şanslı sayıyorsunuz.Karakter yönünden de çok iyiydi yazar şuana kadar sevmediğim karakter yok sevdiklerim mi tabi ki muhteşem üçlü Jem Tessa Will diyeceğim.

Kitap zaman zaman ağır ilerlediğini düşünüyorsunuz ama giriş kitabı ve Tessa ile bizde o dünyayı öğreniyoruz.Karakterlerin yaşları küçük 16,18 yaşlarında filanlar normalde bu tip yaşları bu tip kitaplarda sevmem ama bu kitapta yazar yaşlarından büyük davranmalarına engel oluyor.Karakterler yaşlarına göre davranıyorlar birde yazar dizginlemiş boylarından büyük işlere kalkışmalarına engel oluyor bu da sevdiğim bir yön oldu.Beğendiğimiz kitapları yorumlamak ne kadar zor.Evet bu kitabı beğendim okurken büyük keyif aldım kitabın havasından karakterlerinden umarım seri boyunca bu böyle devam eder.

Puanım 5/5

1 yorum:

  1. Eski kitaplara eski serilere takmam da biraz bundan sanki eskiden daha güzelmiş kitaplar seriler bende yeni okuduğum serilerden pek keyif alamıyorum hatta yarım kalıyor :( Tessa şuan için iyi ama bakalım devamında sevecek miyim:)

    YanıtlaSil