12 Kasım 2017 Pazar

Kayboluş - Ken Grimwood


Hayatınızı başka bir insanın bedeninde yaşasaydınız…
Artık beyninin içine yerleştirilen küçük elektrotların kontrolündeydi...
Artık zihninin sessiz bölgeleri uyanıktı ve kendi sesinde ona ait olmayan bir çığlık işitiyordu; yüzyıl öncesinden gelen... kurnaz, duygusal ve cani ruhlu birinin zihninde ve bedeninde yankılanıyordu bu ses.
Epilepsi tedavisi gören Elizabeth Austin’in beynine minyatür elektrotlar yerleştirilmiştir. Elizabeth elektrotları kendisine verilen ufak bir cihazla aktif tutarak krizlerini kontrol edebilmektedir. Ve artık bırakmak zorunda kaldığı, özlediği hayata dönerek evliliğindeki sorunları çözmeye ve tekrar işine başlamaya hazır olduğunu hisseder. Buna karşın, ameliyatın bir parçası olarak son derece riskli olduğu halde fazladan elektrot yerleştirilmesine razı olur. Bu elektrotlardan biri uyarıldığında kendisine ait olmayan bir hayatı yaşamaya başladığını, başka bir bedende vücut bulduğunu fark eder. Doktorundan bu gelişmeleri saklayan Elizabeth, şimdiki ve önceki hayatı arasındaki geçişlerde bocalarken, keşfettiği yeni hayatın onu daha mutlu ettiğini hisseder. Ama bu hayatın hazırladığı korkunç oyunun içine çekildiğinden habersizdir.
Konu çok güzel ilgi çekici ama daha güzel işlenebilirdi kanaatindeyim.Bu yazarla yıldızım bir türlü barışmadı.Zaman Çarkı'nı yarım bırakmıştım bunda da pek umduğumu bulamadım.Sonunu da tahmin etmiştim zaten ve tahmin ettiğim gibi çıkması artı puan oldu.Kitap tek düze ilerliyor biraz daha fazla gerilim heyecan olabilirdi.Onun yerine sadece işin sonunun nereye varacağını merak ederek okuyorsunuz sadece.

Elizabeth'in de merak duygusunun artarak çoğalmasıyla gerçek yaşamını gerçek yaşamından insanları umursamaz bir tavırla yaklaşması gereksizdi.Acaba aynı şey kendisine yapılsaydı ne hissederdi.Yazar iki olayı birbiriyle dengeleyememiş sanırım gerçek ve öbür yaşam mı desem iç içe geçirip harmanlasaydı kitap çok daha güzel olabilirdi.Biz sadece Elizabeth ve onun gördüğü yaşamı okuyoruz başka pek bir şey yok.

Daha önce buna benzer Tozlu Rüyalar Kitapçı'sını okumuştum onu çok daha beğenmiştim.Yazar iki dünyayı çok güzel harmanlamıştı.Kayboluş yerine diğer kitabı daha çok öneririm yine de merak edenler okuyabilir ama çok bir şey beklemeyin bence.

Puanım 3.5 / 5

4 yorum:

  1. grimwood okudum bikaç taneeee bunu okumayııım :)

    YanıtlaSil
  2. O zaman ne yapıyoruuz, okumuyoruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de boşver çok bir şey kaybetmezsin okumamakla :)

      Sil