21 Kasım 2016 Pazartesi

Komik Bir Hikaye -Ned Vizzini | Kitap Yorumu


New York şehri sakinlerinden on beş yaşındaki Craig Gilner hayatta başarılı olmaya kararlıdır. Bunun için de önce doğru liseye, sonra doğru üniversiteye, sonra da doğru işe girmelidir. Ama olaylar hiç de umduğu gibi gelişmez ve Manhattan’ın en zorlu liselerinden birine kabul edilmesiyle birlikte hayatı çekilmez bir hal alır. Depresyona giren Craig yemek yiyemez, uyuyamaz ve bir gece kendini öldürmeye karar verir. İntihar kararıyla birlikte acil servisin yolunu tutan Craig kendi isteğiyle psikiyatri kliniğine yatar ve seks bağımlısı travesti, makasla yüzünü kesen genç kız, yerçekiminden korkan çocuk gibi birbirinden ilginç karakterlerden oluşan hastaların arasına karışır. Craig burada, onu yiyip bitiren endişelerinin kaynağıyla yüzleşme fırsatı yakalayacaktır.
Hımm...Kitabın ismi Komik Bir Hikaye komik mi peki hayır ne yazık ki.Ama akıcı mı evet,çerezlik mi evet.Aslında kitabı anne babalar okumalı evet bazı kısımları okumamalılar,ama onun dışında çocuklarını dersler ve sınavlar hakkında sıkanlar için birebir.
Craig ders çalışmaktan başka bir şey düşünmez ama burada aile baskısı yok ,okul baskısı var okul ödevleri fazla gelir ve o yüzden depresyona girer tabi birde yanlış arkadaş seçimi mi desem biraz içten içe kıskançlık mı bilemedim.Hastane olaylarına gelinceye kadar her şey tek düzeydi.Hastaneden sonra biraz açıldı kitap farklı karakterler insanlar renk kattılar kitaba.Kitabın kapağının çok hoşuma gitmişti onu da kitabı okurken öğreniyorsunuz.Böyle güzel bir resim sanat olacağını düşünmezdim.Kafa dağıtmalık bir şeyler arıyorsanız okuyabilirsiniz onun dışında çok da farklı bir şey yok.Yine de okurken kendinizi bir şeyler çıkarabileceğiniz bir kitap.
Puanım 3/5

2 yorum:

  1. dersler ve sınavlar konusunda gayet rahat bir anne olmama rağmen , okusam olur sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitapta tam tersi karakter derslere takıntılı ve bu sebeple iç dünyası darmadağınık,anne babalar okurlarsa kendilerine pay çıkarabilirler ama tabi yanlış arkadaş seçimi filan da var onlara takılmayalım :D

      Sil