11 Aralık 2019 Çarşamba

Adem ile Havva'nın Güncesi - Mark Twain


Kitabın Adı: Adem ile Havva'nın Güncesi
Yayınevi:İthaki Yayınları 
Türü:Kurgu
Sayfa Sayısı:284
Basım Tarihi:2018
Puanım: 2/5

Arka Kapak Yazısı:Bugün daha çok Tom Sawyer’ın Maceraları ve Huckleberry Finn’in Maceraları ile anılan Mark Twain, yazarlık hayatı boyunca Âdem ile Havva’nın ve onların soyundan gelen ilk büyük ailenin öykülerine özel bir ilgi gösterdi ve sık sık bu konuya döndü. Bu kitapta, Âdem ile Havva’nın Güncesi’nin yanı sıra, yazarın iğneli üslubunu yansıtan, Cennetteki O Gün, Dünyadan Mektuplar, Âdem Ailesinin Belgeleri başlıklı metinleri de bulacaksınız.

Yorumum:Başta her şey çok güzel eğlenceliydi.Adem'in ağzından Havva'yı okumak Havva'nın ağzından Adem'i okumak eğlenceliydi.İlk kısım birbirleri hakkında ne düşündüklerini okuyoruz ikinci kısımda şeytan devreye giriyor şeytanın gözünden dünyayı okuyoruz.Bu kısmın başları da güzeldi sonradan kötüleşmeye sanki kitap kendi içinde de çelişkili hallere düşer oldu.Beğenmedim bu kısımları.

Kitabın son kısmında da Adem Ailesinin Belgeleri diye bir hikaye daha var bunun için de eh işte diyebilirim.Puanımı da başta eğlenceli kısımlar için verdim.Bana kalırsa okusanız da olur okumazsanız da bir şey kaybetmeyeceğiniz bir kitap olduğunu düşünüyorum.Mark Twain'i Tom Sawyer'in Maceraları ile hatırlamak daha güzel :)

4 yorum: