21 Aralık 2016 Çarşamba

Haftanın Filmleri #2


  • Lanetli Çocuk 2016
Filmin fragmanını gördüğümden beri ilkimi çekmişti bu film.Yaşlı çift evlerine dadı alır ve tatile giderler.Dadı çocukla evde tek başına kalır.Ama baktığı çocukta biraz tuhaflıklar vardır bunu görmezden gelir ama evde başına bazı olaylar gelince işi ciddiye alır.Film korku diye geçiyor ama daha çok gizem ağırlıklı o yüzden tercih ettim.Film son kısımlara kadar gerilim ağırlıklı ama ondan sonra korku kısmı başlıyor.İzlememin diğer bir nedeni de The Walking Dead'de Maggie adlı karakteri canladıran oyuncunun başrol oyuncusu olması.Az oyunca tek mekan güzeldi.Sonu da istediğim şekilde bitti.Aşırı korku filmlerinden yani kesme biçme tarzı filmlerden hoşlanmayanlar için ideal.
  • Sully 2016
Kaptan Sully 15 Ocak 2009 'da havalandıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarpması sonucu iki motorunu da kaybeder.Kaptan kararını verir ve Hudson nehrine zorunlu iniş yapar.Peki ya bu zorunlu bir iniş değil de kaptanın hatasıysa? Film gerçekte yaşanan bir hikayenin senaryolaştırılmış halidir.
Başrolde başarılı oyuncu Tom Hanks var.Geçen hafta 98 yılına ait Mesajınız Var filmini izlemiştim.
Sanki bir anda Tom Hanks yaşlanmış gibi hissettim.Hem biraz rol icabı yaşlandırmışlar hem de cidden yaşlanmış adam.Belgesel tadında filmleri seviyorsanız güzel bir seçenek Sully.
  • Eyvah Annem Dağıttı 2016
İlkokul çağında iki çocuğa ve sorumsuz bir kocaya sahip Amy Mitchell'in koşturmalı bir hayatı vardır.Bir süre sonra başına gelen aksilikler sonrası böyle bir hayat artık Amy'nin canına tak eder ve dağıtır.Hiç bir anne mükemmel değildir bizimde hatalarımız var diyerek daha fazla özgürlük ister.Bu onun eskisinden bile daha iyi bir anne olmasını sağlayacaktır.Film güzeldi sadece bir iki yerde belden aşağı konunun fazla uzatılmasını konuşulmasını hiç sevmedim yersizdi.

4 yorum:

  1. eyvah annem dağıttı ile lanetli çocuk ilgimi çekti :) aslında gerilim filmleri benim daha çok sinirlerimi bozuyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı üstünde gerilim filmi:) Bende bazen öyle kaptırıyorum ki cidden geriliyorum :)

      Sil
  2. Korku filmlerinin hiç bir türünü sevmem, (korkarım da biraz :D) Sully ilgimi çekti ama. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lanetli Çocuk sonunda korku ortaya çıkıyor son kısmına kadar gerim gerim geriyor:) Sully başarılı bir yapım gerçek bir yaşamdan alıntı olması da daha çekici yapıyor.

      Sil