16 Aralık 2016 Cuma

Kafası Karışık Filmler #1


Uzun zamandır aklımda böyle bir yazı dizisi yazmak vardı.Filmleri listeliyorum ya düşündüğüm gibi olmuyor ya da çok uzun zaman önce izlediğim için tam olarak bu türe giriyor mu hatırlamıyorum.Yine de yazıyım izledikçe devamı gelir nasıl olsa.
  • Başlangıç 2010
Açılışı çok sevdiğim bir filmle yapmak istedim.İki defa izledim bu filmi ve eminim bir üçüncü de izlerim.Bu film bir zamanlar çok konuşuldu mutlaka duymuşsunuzdur ya da izlemişsinizdir.Film rüyalarla alakalı.Bİlinçaltımızın en zayıf hali rüya halidir.Bundan dolayı bir bilgi çalmak ya da yerleştirmek için mükemmel zamanlamadır rüyalar.Filmde de bilgi hırsızlığı yapılıyor.Rüya içinde rüyalarda seyahat ederek.Ucunda uyanamamak kapana kısılmak ta var görevi başarıyla yerine getirip kurtulmak da.Film kafa karıştırdığı kadar akıcı sürükleyici de.Özellikle sonu tartışmalara açık bir son.
  • Akıl Defteri 2000
Ucuz motel odalarında konaklayan ama zengin şık giyimli son model arabaya sahip bir adam.Tek bir amacı var karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak.Ama tek bir sorunu var ki tedavi edilemeyen bir hastalığa sahip olması.Hafıza kayıpları.Bir anda kafası duruyor ne yaptığını neden orada bulunduğunu unutuyor.Acaba amacına ulaşabilecek mi.Film boyunca nasıl olucak nasıl tek başına başarıcak böyle bir hastalıkla diye düşünüyor insan.Ve sonu  çok çarpıcıydı hiç öyle beklemiyordum çok şaşırmıştım.
  • Kader 2014
Kadere inanır mısınız? Peki zaman yolculuğuna? Bu film anlatılmaz cidden nasıl ne anlatıcağımı bilmiyorum.Kafa karıştırdığı kadar içinde dram da var.Çok az kadroyla çekilmiş çok kaliteli senaryoya sahip bir film kendisi.Olayların birbirleri ile bağlantıları tesadüfleri filan.Sonuna kadar sürükleyici bir film.Anlatamıyorum anlatırsam spoiler vericeğim o yüzden bir şeyler anlatarak büyüsünü bozmak istemiyorum.

2 yorum:

  1. Sadece inception izledim. Onu da iki kez izledim bir üçüncü kez izlerim diye düşünüyorum. Harikaydı. Diğerleri de ilgi çekici duruyor
    Yakın zamanda izlerim inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden çok güzeldi bende izlerim diye düşünüyorum.Bence de izle pişman olmazsın:)

      Sil